Saturday, June 22, 2013

Kas koerad üldse teavad, et nad on koerad?


Hakkan vaikselt tuhast kooruma. Aga olgem ausad, ma olen kurnatud ja väsinud, tahaks isegi lõpuks puhkusele saada. Viimastel päevadel on niimoodi, et kui laua taga õpin, siis hakkab pea teravalt valutama, kui õppimise ära lõpetan ja midagi muud teen, valu kaob. Muidugi kui tagasi õppima asun tuleb valu justkui silmapilkselt tagasi. Tüdimus? Ülekoormus? Muidugi kaheksa eksamit seljatatud juba. Õnneks on tõenäolistelt(?) tänasega ka eksamid läbi ja ka minagi saan suvekuudesse sukelduda. Suvi - see tundmatu, hall ala, mis peidab endas nõnda paljut.

Tartu


Hetkeseisuga sain enda esimese aasta kaalutud keskmiseks 4.49, seoses selle tulemusega on mul peas keerelnud küsimus: 'Kas ma peaksin cum laude poole püüdlema?". Nimelt oleks vaja keskmine tõsta 4.60-ni, mis ei tohiks midagi ülimalt rasket olla ning mind on alati ergutanud need väiksed mängud ja võistlused, mis ma enda peas loonud olen. Mingi punktisumma, mis vaja kätte saada, mingi tulem, mis saavutada. Teisalt ei ole ma aga kindel, kas kiitusega lõpetamine peaks olema eesmärk omaette. Äkki see hakkab õppimist mõjutama? Äkki ma seetõttu ei võta mingit ainet, mida tahaks, sest see on liiga raske? Oeh...



Kiire teemavahetus: mina ei saa aru firmadest, kes raadios reklaamivad enda ilmateate ajal slõuganitega nagu "Ilma teeb..." või "Ilma toob teieni...", olgem ausad, arvestades meie ilmasid ja kuidas see on enamasti palju kehvem kui ta reaalselt olla võiks, siis see pole sugugi õige viis reklaamiks. See oleks nagu öelda, et "Meie firma rikkus teie suvitamisplaanid ära, ostke meilt asju!".




Ning täna, Kohila jõudes, käisime isa ja Sikuga väljas söömas, tellisime suured praed, suutsime need vähemalt mingi piirini ära hävitada, aga kõht oli siiski nii täis, et kõndida ei jaksanud. Minu kahjuks, koju jõudes oksendasin ma kõik välja, siis kraadisin ka ennast ja selgus, et mul on palavik - olen haige. Heh, ise ennast nii halvasti ei tundnudki, aga eelnevad päevad Tartus vist tõesti võtsid minust viimast ja nüüd asungi taastuma. Ning magama! Kohe kindlasti magama! Mulle meeldib magada.


Mis on elu mõte?

    Konkreetne küsimus. Aga konkreetset vastust sellele ei leidu, kui just maailmavaade või religioon vastav ei ole. Mulle näiteks meeldib lihtsalt kulgeda, saavutada suuremaid ja väiksemaid asju olles ise õnnelik ning tee peal ka teisi õnnelikuks teha. Ma küll mingit otsest eesmärki elu jaoks pigem endale ei sea, mulle meeldib, kui kõik tuleb ikka loomutruult, sisemusest.  Aga alati võib ka midagi siit nimekirjast võtta ja just selle endale kõikvõimsaks eesmärgiks seada:

* Paljunemine
* Mõttevabalt kulgemine
* Elupõletamine
* Ühiskonna arendamine / sinna panustamine
* Laste ja kaasa heaolu tagamine
* Oskuste/teadmiste arendamine
* Raha/asjade kogumine
* Nautimuse otsing
* Kõikvõimalike emotsioonide kogemine
* Üle elamine
* Tarkuste jagamine

Kindlasti on palju veelgi, mida elu mõtteks seada, aga mina siiski usun, et misiganes tegevus on õige vaid siis, kui see on loomule vastav.


© Development 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis