Friday, November 14, 2014

"Kui inimesed teaksid, kui rängalt ma töötan, et saavutada oma meisterlikkust, ei tunduks see neile kaugeltki nii imeline" - Michelangelo

Hei, olen tublisti ringi tegutsenud. Natukene minu ainetest, mis võivad põnevana kõlada:

Tuumafüüsika praktikumid - Ega see mingi tuumafüüsika ei ole, võinoh, tegelikult on küll. Uurime igatpidi radioaktiivseid aineid ja loodame, et nemad meid halvasti ei mõjuta.

Kompuuterfüüsika - Nagu nimi vihjab, siis laseme arvutitel välja arvutada igasugu füüsikalisi nähtusi, mida ise tuletada oleks võimatu. Muidu ehk ei kõlagi nii uhkelt, aga meile anti mõndade arvutuste jaoks, mida tavalised sülearvutid välja vedada ei suuda, kasutada ülikooli arvutuskeskuse (High Performance Computing Center) arvutiklaster, mida võiks rahvakeeles isegi superarvutiks nimetada.

Kvantmehaanika - Igasugust teema kohast teooriat leiab kõikjal - Schördinger kass; kvantteleportatsioon; osake, mis jaotub nii-öelda kaheks, kui teda mitte vaadata; mitme-maailma teooria jne. jne. Muidugi aine ise on tegelikult peaaegu tervenisti keeruliste tähistustega keeruline matemaatika. Mõned tsitaadid, mida kvantmehaanikat uurinud kuulsad teadlased on öelnud:
"If quantum mechanics hasn't profoundly shocked you, you haven't understood it yet." - Niels Bohr
"I think I can safely say that nobody understand quantum mechanics" - Richard Feynman
"I do not like quantum mechanics, and I am sorry I ever had anything to do with it." - Erwin Schrödinger
"Quantum mechanics is magic." - Daniel Greenberger

Vot, sellised julgustavad sõnad.



Eesti keele väljendusõpetus - Oeh, eesti keel, paljude õudusunenägu. Tegin panuse eesti hariduse edendamisesse ning kirjutasin vikipeedia artikli: http://et.wikipedia.org/wiki/Elektronmikroskoop . Nüüd võin uhkusega öelda, et minu panus on tehtud, ülejäänud tehke ise ära. Tegelikult sai esimese kogemuse ametliku teadusliku teksti kirjutamisesse. Kirjutamine ise on lihtne, aga vägagi tülikas on eestikeelsete sõnade leiutamine (kuna keegi ei kasuta neid teatud väljenditega) ning igale väitele eraldi allika otsimine.

Lisaks oli meil loeng avaliku esitamise kohta, kui järsku sisenes loengusaali ETV õhtuste uudiste rühm koos kaameratega ning muidugi mõista meie pidime neile intervjuud andma enda bakalaureusetöö 'tulemuste' kohta )jutumärgid, kuna tulemusi ega isegi bakatööd veel olemas ei olnud).


© Development 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis