Friday, June 19, 2015

Kummikuga füüsik

Kui kedagi huvitab, millega ma tegelen, siis minu lõputööga saab lähemalt tutvuda siit:

http://dspace.utlib.ee/dspace/bitstream/handle/10062/47064/Saare_Holger.pdf?sequence=1


Minu bakalaureusetee sai ametliku lõpu üleeile. Diplomid, lilled, õnnitlused ja käesurumised - aitäh teile!




Nagu eelmises postituses juba mainisin, siis pidasin ka loodus- ja tehnoloogiateaduskonna üliõpilaste nimel ka tänukõne. Väga uhke tunne oli olla seal samas saalis, kust see kõik kolm aastat tagasi alguse said. Kuid seekord mitte ainult kuulaja, vaid ka lõpetaja ning kõnepidaja rollis.




Eile, tänu tublile lõpetamisele, olin kutsutud ka rektori vastuvõtule. 


Ehk läbitud sai pikk tähistuste, pidude ning aktuste jada. Väga palju süüa, juua, pidulike riideid ning kõnesid =)  
Ülikoolist aga eksmatrikuleeriti ning isegi õppeinfosüsteemist ei näe enam enda aineid ega hindeid. Lihtsalt visati välja..
Nüüd olen aga tubli ja käin juba tööl (millestki tuleb ju elatuda kui enam stipendiumiga ei toetada). Natukene naljakas hetk muidugi, millal tööga alustada. Sest täna küll käisin tööl, nüüd aga juba käes nädalavahetus, misjärel pikk jaanipüha. 

Olgem tublid ja hoidkeim pöidlaid ka soojemate ilmade toetuseks!


Monday, June 8, 2015

Päikest!

Oeh, saigi see kolm aastat läbi. Tegu ei ole kaugeltki mitte lõpuga, vaid pigem vaheetapiga - lihtsalt ühe verstapostiga.

Loetlematul hulgal sai sellesse energia, aega ning viimset tahet investeeritud. Kui minuga koos alustas teekonda 56 füüsiku-hakatist, siis nüüd lõpetab sellest seltskonnast vaid 8. Circa 14% ei ole vist tõesti hea näitaja, aga eks see ütleb nii mõndagi nende tublide inimeste kohta, kes lõpetavad. Sattusin bakalaureusetööga natukene hoogu, kokku tuli 61 lehekülge (soovitatud ~30 asemel) ning kasutatud kirjanduses viitasin 83-le erinevale publikatsioonile. Kartsin, et kaitsmisel võetakse mahu märgatava ületamise eest punkte maha, kuid komisjoni esimees küsis, kas need kasutatud allikad on päriselt viited või siis nii-öelda "viidete viited". Muidugi on mul kõik need sorteeritud ja arvutis .pdf kujul olemas, ta oli hoopiski vaimustuses ning ütles, et nad ei olegi varem sellist asja näinud.

Kaitsmine oli päris asjalik, minult päriti töö kohta nii mõndagi ning kokku esitati mulle 16 küsimust, millest enamik tulid retsensendilt. Sellega õnnestus mul saada enda lõputöö hindeks A!



See tähendab, et lõpetan cum laude! Jess, minu väikene täitunud unistus. Veel suurem üllatus ning au on see, et dekanaat palus mul üliõpilaste nimel lõpuaktusel sõna võtta. Ma saan esindada Loodus- ja Tehnoloogiateaduskonda lõpuaktusel, ülikooli peahoones! Ma siiamaani ei mõista, miks seda minult paluti, arvestades, kui palju on lõpetajaid terve teaduskonna peale kokku.. Igatahes, tunne on väga uhke ning loodan anda hea kõne!

Hetkel aga kaks nädalat puhkust ning siis lähen suveks tööle. Loodan selle kahe nädalaga teha ära kõik, mida ma olen õppeaasta jooksul pidanud edasi lükkama. Samuti üritan nuputada, mis konkreetsel erialal ning mis aineid sügisel edasi õppida. Hetkel, magistriõpinguteks jään veel Tartusse, kuid selle aasta sees üritan ka edasised plaanid paika panna... Nüüd loodan aga, et ka minu puhkuse ajal veel päike välja tuleb. Loodame! =)




© Development 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis