Tuesday, March 11, 2014

(Juustune) Lillkapsa Pitsa

Kuna mul on hetkel igasugune jahu väljaspool arvestust, aga midagi mõnusat tahaks ikka süüa, siis jagan teiega enda kokaoskuseid. Ka juurviljadest saab võrratuid toite teha. Ma esitlengi teile, lillkapsast valmistatud pitsapõhi:



Koostisained:
* Juust
* Küüslauk
* Lillkapsas
* Tomatipasta
* Muna
* Basiilika


Valmistamine:

* Pane ahi sooja ~215 kraadi juurde ja lõika lillakapsalt õisikud küljest ära ning purusta koos küüslauguga võimalikult väikesteks tükkideks, kasuta selleks kas peenriivi või blenderit. Küüslauku lisasin 2 küünt ühe pitsa kohta, et põhjale kõrvalmaiku lisada.


Sellest kogusest saab lausa 2 pitsat valmistada

* Purustatud segu pane mikrolaineahju, et võimalikult palju vett välja ajada. Hoidsin neid seal 5-6 minutit. Hoiatus, väga tulised on!* Kuni lillkapsad jahtuvad jaluta poodi, kuna sa ei teadnud, et köögipaber otsas on.
* Pigista jahtunud purust viimnega veri (mahl) välja, kasutades selleks vanaema kingitud Winnie-Puhhi rätikut.


Uskumatu, et õisikud nii palju vett sisaldavad

*Pane tekkinud puru kaussi, lisa muna, juustu ja erinevaid maitseaineid.

Tahaks juba praegu ühe ampsu võtta

* Segage komponendid kokku ning asetgea segu värskelt poest ostetud küpsetuspaberiga plaadile ning vormige sellest ümmargune, ringikujuline põhi, nagu pildil:



Ma pole vist geomeetrias kõige osavam

* Lisage põhi ahju 215 kraadi juures ja laske tal 10 kuni 15 minutit ahjus olla kuni ta muutub kuldseks. Siis lisage tomatipasta, maitseained ja soovitut pitsakate, milleks antud juhul on minul juust ja ainult juust. Asetage plaat tagasi ahju ning hoidke seni, kuni juust on ühtlaselt ära sulanud. Oodake toidu jahtumist ja üllatuge!





Maitse:

Ta on küll sarnane päris pitsale, kuid ta ei ole täpselt sama. Tekstuuri poolest on, kuid mitte täielikult maitse poolest, hiljem jääb lillkapsa õrnem järelmaik külge. Tagantjärgi mõtlesin, et seda annaks veel nõrgendada, kui mul oleks olnud paksem tomatipasta ja natukene rikkalikumalt maitseaineid.
Aga üldiselt on nad head vaheldused tavalisele pitsale ning pärast esimese söömist juba jäime ootama, mil ka teise saaks nahka panna. Toiteväärtuses suunan tähelepanu suurele valgukogusele ning vähestele süsivesikutele.


Toiteväärtused:
100g:
170 kcal
Valgud 12.6 g
Süsivesikud 3.9 g
Rasvad 9.9 g

Kasutades väherasvast (10%) juustu:
125 kcal
Valgud 12.9 g
Süsivesikud 3.5 g
Rasvad 5.1 g

1 kommentaar(i):

© Development 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis